Dypdykk i musikkhistorien – Del 16: Industrial

Målgruppe: Alle

Einstüerzende Neubauten Dypdykk 161017 illustrasjon Tinnitus
Illustrasjon: Tinnitus
  1. Et konsept der musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen dykker ned i musikkhistorien for å finne skjulte skatter, og der tilhørerne får tips til fordypning gjennom bøker og musikk som finnes i bibliotekets samling. Det blir spilt lytteeksempler på skikkelig lydanlegg fra Hi-Fi Klubben Tønsberg.

Industrial er blitt betegnelsen på en musikalsk sjanger som vokste frem i siste halvdel av 70-tallet der gruppa Throbbing Gristle fra Hull i England og plateselskapet Industrial Records var sentrale. Hull var en klassisk britisk industriby og gruppa hentet inspirasjon fra dette ved å bruke lyder og effekter i musikken som kunne vært hentet fra en fabrikk. I kjølvannet av dette vokste det fram en hel underskog av band som lot seg inspirere av lyder og støy fra industrien. Spennvidden er stor, fra lyd- og støykollasjer til synthpop. To sentrale grupper er Einstüerzende Neubauten og Cabaret Voltaire.

NB: Endret tidspunkt fra tidligere Dypdykk i musikkhistorien

beach rubbish jpg preview
Bilde: scubadiver

Søppelfestivalen: Marin forsøpling