Horisont – «Å stå i en manns skygge, heller enn i skyggen av en vegg» – ظل راجل و لا ظل حيطة

onsdag 15/11-17

Tema: Debatt og samtale, Foredrag

Målgruppe: Voksne

Pris: kr 100

Billettinfo: Billetter kan skaffes på Ticketmaster

Nisrin Barkouki Horisont 151117 foto Privat
Foto: Privat

Det skjer mye utenfor landets grenser som påvirker og interesserer oss. I denne serien vil du møte personer med kunnskap om nettopp dette. Fra smått til stort, fra historisk til brennaktuelt.

Dette er et ordtak nærmest alle kvinner i Midtøsten vokser opp med. I skyggen av en far, en bror eller en ektefelle er for svært mange arabiske kvinner det viktigste elementet for sosial aksept, selv i dag i land som er svært velutviklet. Samtidig foregår det et stille opprør rundt kvinners rettigheter og identitet, i kjølvannet av den arabiske våren. Hvordan forholder arabiske kvinner seg til begrepene skam og ære, og hvordan gjenspeiler dette seg i den arabiske samtidslitteraturen? Nasjonalbibliotekets rådgiver Nisrin M. Barkouki tar et dypdykk i en kontrastfylt og tilslørt verden, som er mer kompleks enn man skulle tro.

Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 – 19.30.